Kära Älskade Son och
Den Där Personen Du Gifte Dig Med

Jag hoppas att du mår bra, och oroa dig inte för mig är du snäll. Jag mår bara bra med tanke på att jag inte kan andas och äta. Det viktiga är att du har en trevlig semester, tusentals mil bort från din sjukliga mamma.

Jag har skickat med min sista hundralapp i detta brev, och jag hoppas att du kommer att köpa något till mina barnbarn för dem. Gud vet om deras mamma någonsin köper något bra. De såg så magra ut på fotot, stackars barn.

Tack så mycket för blommorna till min födelsedag, kära pojk. Jag har lagt dem i frysboxen så att de skall hålla sig fräscha till min grav. Det påminner mig om... vi begravde gammelmamma förra veckan. Jag vet att hon dog för flera år sedan, men jag måste förtjäna en fin begravning så tant Berta och jag grävde upp henne och hade en helt ny begravning. Jag skulle ha bjudit dig, men jag vet att den där kvinnan som du lever ihop med aldrig skulle ha låtit dig komma. Jag kan slå vad om att hon aldrig ens har tittat på videobandet från min hemorrojdundersökning, eller hur?

Nåväl min son, det är dags för mig att kräla iväg till min säng nu. Jag förlorade min käpp när jag slogs med ligister förra veckan, men var inte orolig för mig. Jag har också börjat bli van vid kyla eftersom de stängde av värmen och jag är tacksam för att frosten på min säng domnar av min konstanta värk.

Nu ska du inte ens tänka på att skicka några fler pengar, för jag vet att du behöver dina pengar till de där dyra familjesemestrarna du åker på varje år. Framför mina käraste hälsningar till mina älskade barnbarn och min högaktningsfulla hälsning till vad-det-nu-är-hon-heter... den där med svarta slingor i håret som stal dig skrikande från min famn.

Med all kärlek
Mamma